آیا حضور سوریه در کنفرانس اردن مقدمه‌ بازگشت به اتحادیه عرب است؟-راهبرد معاصر
حمله موشکی حزب الله به مقر اطلاعاتی ارتش اسرائیل در محور شمال آنتونیو گوترش: در متوقف ساختن بزرگترین کشتار تاریخ شکست خوردیم بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران و کشور‌های منطقه بیماری عفونی ناشناخته در افغانستان/ ۵۰۰ نفر مبتلا شدند جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی موافقتنامه نظامی امضا کردند سفیر لبنان در عراق: ایران همواره پشتیبان ما بوده است فرمانده یگان پهپادی حزب‌الله هدف حمله اسرائیل به ضاحیه شهادت ۷۲ نفر در پی حملات گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان | ۴۰۰ نفر مجروح شدند تل‌آویو ادعای رسانه عبری درباره آتش‌بس با لبنان را تکذیب کرد حمله موشکی حزب‌الله به مجتمع صنایع نظامی حیفا پوتین آمریکا را به استفاده از سلاح اتمی تهدید کرد | فرمان تغییر دکترین هسته‌ای روسیه صادر شد اعلام بسته جدید کمک اتحادیه اروپا به افغانستان طالبان: افغانستان قصد دارد به بریکس بپیوندد رسانه عبری: آتش‌بس میان حزب‌الله و اسرائیل در ساعات آینده برقرار می‌شود نشست شورای امنیت درباره لبنان | فرانسه: طرح مشترکی با آمریکا برای آتش‌بس تدوین کرده‌ایم

آیا حضور سوریه در کنفرانس اردن مقدمه‌ بازگشت به اتحادیه عرب است؟

بیست‌ونهمین کنفرانس اتحادیه پارلمان‌های عربی روز یکشنبه با مشارکت رؤسای ۱۷ پارلمان عربی از جمله سوریه آغاز شدلإ حال آنکه دودستگی اعراب بر سر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 04
کد خبر: ۵۹۴۸
به گزارش  راهبرد معاصر، کنفرانس دو روزه اتحادیه پارلمان‌های عربی روز یکشنبه (دیروز) در امان پایتخت اردن آغاز به کار کرد و در افتتاحیه آن «عاطف الطراونه» رئیس پارلمان اردن گفت که «ما در شرایط حساس در اینجا جمع شده‌ایم و پرونده‌هایی هست که ملت‌های ما تمایل به حل آن دارند».

وی خواستار تشدید تلاش‌های عربی و اقدام مشترک عربی شد و تأکید کرد که «بدون دستیابی به راه‌حل عادلانه تضمین‌کننده پایان اشغالگری و تشکیل دولت فلسطین در خاک ملی فلسطینیان به پایتختی قدس شرقی، منطقه روی ثبات و آرامش را نخواهد دید».

طبق گزارش شبکه الجزیره، «حموده صباغ» رئیس مجلس الشعب (پارلمان) سوریه نیز در این کنفرانس شرکت دارد و الطراونه نیز با اشاره به موضوع سوریه خواستار اقدام موثر برای دستیابی به راه‌حل سیاسی تضمین‌کننده وحدت و یکپارچگی ملت و سرزمین سوریه شد و بر ضرورت بازگشت این کشور به ایفای نقش خود به عنوان رکن اساسی ثبات منطقه تأکید کرد.

اکنون سوال این است که آیا دعوت رئیس پارلمان اردن از همتای سوری خود برای شرکت در کنفرانس اتحادیه پارلمان‌های عربی مقدمه‌ای برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است؟

عضویت سوریه در اتحادیه عربی در سال ۲۰۱۱ به دنبال شدت گرفتن درگیری‌ها در این کشور، به حالت تعلیق درآمد.

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب ۱۱ فوریه گذشته گفته بود که هنوز توافقی بین کشورهای عضو اتحادیه برای بازگشت سوریه به کرسی خود حاصل نشده است.

دو روز پیش نیز «سعیده قراش» سخنگوی ریاست‌جمهوری تونس تأکید کرد که موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در اجلاس اخیر عربی-اروپایی در شرم‌الشیخ بررسی شد و قرار است در اجلاس آتی اتحادیه عرب(۳۱ مارس) نیز بررسی شود.

وی اشاره کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به تصمیم همه اعضای این اتحادیه مربوط است و ارتباطی به تونس به عنوان میزبان اجلاس آتی ندارد.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار